- Galati - Cultural - Agenda Culturala Galateana -
http://www.galatiportal.ro
http://www.galatiportal.ro
Publicitate
Director
Contact

Galati - Cultural - Agenda Culturala Galateana

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii


Începând cu data de 16 decembrie 2011, ora 11:30, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, veţi putea vizita expoziţia temporară „Vis de iarnă”, manifestare care îşi propune să aducă mai aproape de sufletul publicului larg, bucuria şi magia sărbătorilor de iarnă. Punctul de atracţie îl va constitui bradul de Crăciun care va fi instalat la intrare, într-o ambianţă caldă şi plăcută. 15 de societăţi de profil, meşteri artizani şi populari, vor expune la acestă ediţie a expoziţiei. La vernisaj, corala de copii „Allegria”, condusă de prof. Silvia Niţă, va susţine pentru cei prezenţi un program de colinde. De asemenea, un grup de tineri talentaţi din cadrul Cercului de Artă din Galaţi, coordonaţi de prof. Corcăcel Cornel şi înv. Manolache Maria, vor prezenta publicului o expoziţie de picturi cu peisaje de iarnă. Vizita dumneavoastră va fi şi o ocazie bună pentru a achiziţiona aranjamente sau ornamente special realizate, mai ales pentru cei care doresc să facă un cadou de Crăciun, iar cei mici, cine ştie, poate se vor întâlni chiar cu Moş Crăciun! Expoziţia va rămâne deschisă la muzeu până la data de 31 decembrie 2011.


La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii sunt deschise şi pot fi vizitate următoarele expoziţii: "Migraţia în lumea animală", "Strategii de supravieţuire în lumea insectelor", "Diversitatea mineralelor" şi foto-expoziţia "Opreşte-te, clipă!", de Cornel Pufan.

În premieră pentru muzeul gălăţean, la această expoziţie este montat un panou interactiv de tip multi-touch, publicul având posibilitatea de a interacţiona direct cu tematica prezentată.

Ecranul multi-touch este deosebit de apreciat de vizitatori prin multitudinea domeniilor interactive oferite: de la rezolvarea unui puzzle care înfăţişează o balenă în mişcare sau poza unui animal, imitarea undelor de apă şi până la încercarea talentelor muzicale de a cânta la... pian!

Tot la multi-touch, vizitatorii pot alege să formeze un joc de lumini deosebit prin accesarea efectului de particule luminoase. Interactivitatea este o modalitate modernă de a atrage publicul la muzeu, în special publicul tânăr


Tarifele şi programul de vizitare

Tarifele biletelor sunt: 6 lei - adulţi; 1,5 lei - copii peste 5 ani, elevi şi studenţi; copiii sub 5 ani şi persoanele cu dizabilităţi beneficiază de acces gratuit. În preţul biletului intră vizitarea întregii Grădini Botanice (Sere, Grădina Japoneză, Flora României, Flora Lumii, Rosarium), Acvariumul şi expoziţiile deschise în cadrul muzeului.

Începând cu luna octombrie, intervalul orar în care pot fi vizitate secţiile Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii va fi 9,00 – 17,00, de miercuri până duminică (luni şi marţi închis). În luna septembrie, programul este 10,00 – 18,00.


Acvariul din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi îi aşteaptă pe toţi iubitorii de natură şi de frumos să viziteze microexpoziţia cu discuşi blue-turcoaz, de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00.


Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi a obţinut Codul MPC C73 pentru observarea asteroizilor de la IAU Minor Planet Center, intrând astfel în familia marilor observatoare astronomice ale lumii care contribuie la determinarea mai bună a orbitelor asteroizilor.


Aquascapin: Este vorba de Aquascaping, o construcţie arhitecturală acvatică, în care se dezvoltă plante de apă specifice zonei tropicale. În cei 1.200 de litri de apă este reprodus artificial un ecosistem de apă dulce, cu ajutorul unor dotări speciale. În cadrul Acvariului de la Complexul gălăţean funcţionează un Club al Acvariştilor, în care cei pasionaţi de ihtiologie şi acvaristică se reunesc şi îşi împărtăşesc reciproc experienţa din acest domeniu.

Sunteti invitati sa vizitati Acvariul, Planetariul si Gradina Botanica.

De asemenea, Acvariul instituţiei îi aşteaptă pe toţi �devoratorii de muzee� să intre în minunata lume a peştilor, în acest an publicul având ocazia să viziteze şi spaţiul tehnologic al acvariilor. Astfel, se va intra în contact cu zona de �culise� a acvariilor, ea însăşi o expoziţie prin dot
Complexul Muzeal de Stiintele Naturii - | Continuare ->>>


Galati - Cultural - Agenda Culturala Galateana

Galati - linkuri utile - " target="_blank"> | economic.glp.ro | armonicmedia.ro | imagini.glp.ro | bioritm.glp.ro |
harta.glp.ro | galatiportal.ro | e-director.ro | e-site.ro | anunt.glp.ro


www.galatiportal.ro - cel mai complet portal al judetului Galati -
2567116