- Galati - Cultural - Agenda Culturala Galateana -
http://www.galatiportal.ro
http://www.galatiportal.ro
Publicitate
Director
Contact

Galati - Cultural - Agenda Culturala Galateana

Muzeul Judetean de Istorie


Muzeul de Istorie Galaţi, în parteneriat cu Asociaţia Culturală pentru Tradiţie, Istorie şi Justiţie Socială „Casa rurală Ioan Avram Dunăreanu”, Primăria comunei Suhurlui şi Şcoala Gimnazială Suhurlui, vă invită să participaţi la cea de-a doua ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri populare de sărbători „Sfânta Noapte de Crăciun”, ce va avea loc pe data de 17 decembrie 2011, începând cu orele 1100, la Casa Rurală „Ioan Avram Dunăreanu” - Suhurlui.


Strada Maior Iancu Fotea nr.2:

Expozitia "Podoabe si accesorii vestimentare" si expozitia "Obiceiuri de port în aria culturii Sântana de Mures",

Puteti vedea expozitia permanenta de Arheologie, Istorie medie si Istorie moderna. Muzeul este deschis zilnic, intre orele 10.00-17.00, exceptie facand ziua de luni, cand este inchis. Pretul biletului de intrare este de o,6 lei(6000 lei vechi) pentru adulti si 0,4 lei(4000 lei vechi) pentru copii, elevi, studenti, militari, someri.

La Casa "Cuza Voda" (strada Al.I. Cuza nr. 80: Expozitia "La mesele de altadata". Lectia de istorie si bun gust va ramine deschisa pina in luna ianuarie.(Inca de la intrarea in muzeu, galatenii amatori de istorie sint intimpinati de o domnita imbracata in haine de epoca, pregatita parca sa-i invite la masa. In primul salon muzeograful Ingrid Bahamat arata ca serviciul de masa i-a apartinut lui Costache Negri, iar fata de masa lui Cuza, ea purtind monograma domnitorului. Apoi vizitatorii sint invitati la "desert", acolo putind admira serviciul de compot ce i-a apartinut cindva lui Costache Negri, dar si vesela de sticla de Murano a lui Kogalniceanu. Pe linga obiectele care au apartinut marilor romani, cei care pasesc pragul muzeului pot admira vesela din argint si fete de masa cusute manual cu o vechime de peste 100 de ani.

La Mânjina sunteti invitati sa vedeti Casa Memoriala "C. Negri".

Portrete de domnitori români, expoziţiile permanente; Casa Colecţiilor (Farmacia Ţinc) – expoziţiile ”Ţara Soarelui Răsare, Maksay, Smaranda Brăescu, Artă decorativă – sec. XIX-XX, Comisia Europeană a Dunării.
Muzeul Judetean de Istorie -


Galati - Cultural - Agenda Culturala Galateana

Galati - linkuri utile - " target="_blank"> | economic.glp.ro | armonicmedia.ro | imagini.glp.ro | bioritm.glp.ro |
harta.glp.ro | galatiportal.ro | e-director.ro | e-site.ro | anunt.glp.ro


www.galatiportal.ro - cel mai complet portal al judetului Galati -
2567111